Monday, 29 February 2016

MESYUARAT AGUNG PIBG KALI KE-12 2016

Pada 18 Febuari 2016 (Khamis), Mesyuarat Agung PIBG Kali ke-12 telah diadakan mengikut agenda yang ditetapkan. Majlis ini telah dirasmikan oleh En.Mohd Asri bin Mohamad, Ketua Pemuda UMNO Dungun.

Mesyuarat Agung Tahunan ini bertujuan untuk berbincang, mengutarakan pendapat dan mencetuskan idea yang bernas demi menjana kemajuan dan meningkatkan akademik, disiplin dan kokurikulum di sekolah. Kejayaan sesebuah sekolah tidak akan tercapai tanpa sokongan padu dan kerjasama yang erat antara ibu bapa dan guru-guru. Semoga jaringan erat yang terbentuk antara ibu bapa dan pihak sekolah menjadi pemangkin kepada SKKompra untuk menempa kejayaan dan kegemilangan sepanjang tahun 2016.

Berikut gambar-gambar yang sempat dirakam sepanjang majlis berlangsung :


Pendaftaran ibubapa/guru-guru/jemputan

Ketibaan Yang Berbahgia Ketua UMNO Dungun
Ucapan perasmian oleh En.Mohd Asri bin Mohamad
Ucapan Yang Dipertua PIBG (En.Mat Jenom bin Abd.Ghani)

Penyampaian Hadiah Kecemerlangan UPSR 2015

Penyampaian Bantuan Khas Persekolahan Mesyuarat Agung PIBG 2016/2017
Alhamdulillah selesai sudah Mesyuarat Agung Tahunan PIBG buat kali ke-12. Tahniah kepada En.Mat Jenom bin Abd.Ghani yang terlantik semula ke jawatan Yang Dipertua (YDP) PIBG. Kepada AJK baru dan lama yang dilantik semoga dapat membantu sekolah dalam segala bidang - kurikulum, hal ehwal murid, kokurikulum, pengurusan, fizikal dan lain-lain lagi. Sesungguhnya kolaborasi antara PIBG dan sekolah selama ini sangat mantap di mana banyak kejayaan telah diraih dan program pembangunan telah dilakukan. Justeru diharapkan semoga AJK sesi kali ini dapat meneruskan legasi tersebut bahkan kalau boleh lebih cemerlang lagi. Insya Allah..

No comments:

Post a Comment